Craftsman House

Only the front shell of this house was retained, as years of poor renovations had destroyed the original character. The result is a full renovation with an extensive modern addition.

The front half of the house respects the heritage of the street facade with traditional rooms and detailing. The rear of the house is a dramatic, light-filled space designed for modern living. Glass sliders fully open up at the corner without visible structure, allowing the living space to connect with the generous stone terrace. The wood burning fireplace grounds the rear of the house, both visually and structurally, while the design plays games with lightness and openness.

Upstairs the house feels bright and airy with the master suite at the rear taking full advantage of the southern light. The office/lounge on the 3rd floor touts a 30ft long window looking out across a green roof to the rear.


Project Team:
Drew Mandel, Lynden Giles, Jowenne Poon

Construction:
Eisner Murray Developments

Consultants:
Blackwell Engineering, ZAAB Consulting

Photography:
Pending